Krakov Zagrebu : album posvećen stradalnicima potresa 1880. godine = Kraków Zagrzebiowi : album poświęcony ofiarom trzęsienia ziemi z 1888 roku - Czerwiński, Maciej (Srednja Europa, 2011)
Krakovski umjetnici i ljudi pera priredili su i 1881. objavili ovaj album prepun slika, crteža i tekstova, a prihod od prodaje knjige uplatili su za pomoć žrtvama potresa u Zagrebu 1880. godine. U obnovljenom izdanju pridodani su tekstovi povjesničara, povjesničara umjetnosti i književnosti u kojima je objašnjena pozadina cijelog tog kulturno-humanitarnog pothvata.