Knjiga iluzija - Auster, Paul (Biblioteka Ambrozija, 2003)
U ‘Knjizi iluzija’, desetom romanu Paula Austera, glavni je junak profesor komparativne književnosti David Zimmer, slomljen čovjek čiji su žena i sinovi nastradali u avionskoj nesreći.