Vodič za savjetovatelje u području psihološkoga savjetovanja studenata - Jokić-Begić, Nataša; Vizek-Vidović, Vlasta; Lugomer Armano, Goranka (Zagreb : Filozofski fakultet, 2009)
Vodič za savjetovatelje u području psihološkog i akademskog savjetovanja ima za svrhu biti orjentir pri utvrđivanju studentskih potreba, organizacije savjetovališnih službi, te izboru prikladnih intervencijskih postupaka. U Vodiču su prikazani rezultati istraživanja studentskih poteškoća i potreba za pojedinim oblicima psihološke podrške. Dobiveni rezultati govore kako se većina ispitanih studenata Sveučilišta u Zagrebu suočava s blažim smetnjama u obliku napetosti i tjeskobe, a oko jedne četvrtine studenata pati od dugotrajnih psihičkih problema. U drugom dijelu Vodiča date su konkretne upute i informacije o intervencijskim pristupima koje valja koristiti u studentskim savjetovalištima.
Projekt MZOS
Keywords: psihološko savjetovanje; psihološko savjetovanje studenata