Bosna i Hercegovina u tokovima istorijskih i kulturnih kretanja u jugoistočnoj Evropi : međunarodni simpozijum = La Bosnie-Herzégovine dans les courants des evenements historiques et culturels de l'Europe de sud-est : symposium international, Sarajevo, 6-7. oktobar 1988. - Međunarodni simpozijum Bosna i Hercegovina u tokovima istorijskih i kulturnih kretanja u jugoistočnoj Evropi (1988 ; Sarajevo); Čović, Borivoj; Cambi, Nenad; Marijanović, Brunislav; Marić, Zdravko; Miletić, Nada (Sarajevo : Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, 1989)
Zusammenfassungen
Résumées
Zbornik radova
Tekstovi na srp., hrv., njem, rus. ili maked. jeziku
Bibliografske bilješke iza pojedinih radova i uz tekst
Keywords: Bosna i Hercegovina; kulturna povijest; kongresi; etnologija; arheologija; arheološka istraživanja; neolitik; Narona; srenjovjekovni gradovi; srednjovjekovna umjetnost