Pregled mijena imenske formule i osobnog imena u njoj (na primjerima iz međimurske antroponimije) - Frančić, Anđela (Array, 1996)
U radu se na probranim primjerima iz različitih izvora prikupljene međimurske antroponimijske građe, koja datira od 13. do 20. stoljeća, ilustriraju mijena sastavnica imenske formule, a posebna se pozornost pridaje osobnom imenu u službenoj imenskoj formuli. Analizira se njegova tvorbena struktura, podrijetlo i motivacijsko ishodište, osvrće se na jezik zapisa imenskog lika, njegovo mjesto u imenskoj formuli, broj osobnih imena, poredak te međusobnu svezu sastavnica u imensko-prezimenskim sintagmama.