Hrvatska povijest i panonska povijest - Kuntić-Makvić, Bruna (Array, 1997)
Pod panonskom poviješću podrazumijeva se stara povijest panonskog prostora. Odabranim primjerima iz djela hrvatskih povjesničara - latinista od humanizma do XIX. stoljeća pokazuje se kako se u hrvatskoj historiografiji gledalo na moguće veze između antičkog i kasnijih razdoblja u panonskom prostoru, te kako su se hrvatski pisci pri tome odnosili prema ugarskoj povijesnoj građi i historigrafskoj literaturi.