Calvinova parodija naratologije - Peruško, Tatjana (Array, 1997)
Članak analizira roman "Ako jedne zimske noći neki putnik" I. Calvina, definirajući ga kao roman o romanu, roman o čitanju, ali i roman o pisanju, u kojemu autor s velikim naratološkim znanjem razmatra različite narativne kodove i oblike