Civilizacijski okviri romana Chretiena de Troyesa - Raffaelli, Ida (Array, 1996)
U ovom članku autorica pokušava objasniti djelo Chretiena de Troyesa u civilizacijskom kontekstu Francuske XII. stoljeća. Autorica predstavlja neke od civilizacijskih elemenata vezanih uz senzibilitet, skolastičko učenje i kršćanstvo u drugoj polovici 12. st. te ih pokušava iščitati i analizirati kroz motive u romanu Yvain