Razvoj lončarskih peći i tehnologije pečenja na prapovijesnim i antičkim primjerima - Šimić-Kanaet, Zrinka (1996)
Svrha istraživanja jest pokušaj detaljnijeg određivanja faze pečenja vezane uz tehnološki razvoj peći koji je utjecao na način izrade, količinu i kvalitetu keramike.
Projekt MZOS
HRV