Reprezentacija jezičnih i govornih procesa u mozgu - Mildner, Vesna (Array, 1995)
Raspravljena je neurobiološka osnova jezičnih i govornih funkcija na temelju podataka o kliničkoj i zdravoj populaciji. Opisana su i tri modela rerezentacije jezičnih i govornih procesa u mozgu i raspravljene njihove prednosti i nedostaci. Navedeni su dokazi o aktivnosti desne hemisfere tijekom jezično-govornih operacija.