Prepoznavanje rime kao mjera fonemskog procesiranja - Mildner, Vesna; Rukavina, Zrinka (1994)
Istraživanjem je provjereno postoji li prednost desnog uha, odnosno dominantnost lijeve moždane hemisfre za fonemsko procesiranje, mjereno točnošću odgovora i vremenom reakcije. Test se sastojao od parova hrvatskih riječi slučajnim redoslijedom dovedenih na lijevo odnosno desno uho za koje su ispitanici morali odlučiti rimuju li se ili ne. Ispitivanje je provedeno na uzorku od 55 desnorukih ispitanica. Rezultati su pokazali da se na parove rimovanih riječi brže i točnije odgovara, ali nije nađena prednost desnog uha koja bi upućivala na dominantnost lijeve hemisfere.
Projekt MZOS
HRV