O prahu i pepelu - Jukić-Gregurić, Tatjana (Array, 1997)
Autorica prikazuje roman Zaborav Pavla Pavličića u svjetlu suvremenih teorija historiografske metafikcije, a preko usporedbe s Pavličićevim romanom Koraljna vrata.