Priče iz davnine: hrvatska historiografska metafikcija? - Jukić-Gregurić, Tatjana (1998)
Cilj članka bio je ispitati primjenjivost anglo-američkih teorija historiografske metafikcije na korpus suvremenih hrvatskih povijesnih romana (Pavličić, Fabrio, Tomaš, Aralica...). Autoričin zaključak upućuje na nužnost proširivanja teorijskoga okvira uključivanjem antropoloških i psihoanalitičkih pristupa.
Projekt MZOS
HRV