Teritorijalnost, književnost : najnoviji Pynchon - Grgas, Stipe (Array, 1998)
Članak prikazuje kako se u svom posljednjem romanu, usredotočenjem na graničnu crtu između Sjevera i Juga, Pynchon dokazuje piscem koji je zaokupljen američkim temama.