Ilirija prerušena / Čale-Feldman, Lada - Čale Feldman, Lada (Array, 1998)
Kronotop Ilirija u Shakespeareovoj komediji Na tri kralja ili kako hoćete u elizabetinsko je vrijeme referirao na stvarni geografski prostor, Dalmatinsku obalu, dok se spomen kneževine u toj zemlji mogao odnositi na Dubrovački republiku, kako su ustvrdili još Josip Torbarina i Rudolf Filipović. Ovaj članak sa spomenutim krajem povezuje svečanosnu podlogu komedije, na koju upućuje naslov (Dvanaesetnica), te posebice motiv kostimografske inverzije spola u sprezi s motivom vjenčanih pogodbi, onako kako se on javlja na području Dubrovačke republike, posebice u pelješkim bijelim maškarama.