Intonacijsko značenje u engleskom i hrvatskom - Josipović, Višnja (Array, 1996)
U ovom radu uspoređuju se pragmatičke funkcije intonacijskih morfema engleskog i hrvatskog jezika u teorijskom okviru dvotonskoga generativnog kompozicijskog modela Pierrehumbert-Hirchberg. Pokazuje se da u hrvatskome i znatno češće nego u engleskome neobilježeni intonacijski morfemi u kombinaciji s neintonacijskim sredstvima funkcioniraju kao ekvivalenti svojih obilježenih korelata.