Slovački elementi u čakavskim govorima Hrvata u Slovačkoj - Vulić-Vranković, Sanja; Petrović, Bernardina (1998)
U radu se utvrđuje stupanj slovakiziranosti govora četiriju hrvatskih sela u Slovačkoj. Zaključuje se da je slovakizacija najsnažnije nazočna u govoru Hrvatskoga Groba, manje u govoru Novoga Sela, a najmanje u govoru Čunova i Hrvatskoga Jandrofa.
Projekt MZOS
HRV