Strukovno nazivlje za donji i srednji paleolitik - Karavanić, Ivor (Array, 1996)
Lista tipova za rukotvorine donjeg i srednjeg paleolitika, po tipologiji F. Bordesa, prevedena je na hrvatski jezik. Pojedini nazivi nisu izravno prevedeni već su prilagođeni hrvatskom jeziku po savjetu Tomislava Ladana.