Skrivnost objektivnega znanja - Polšek, Darko (Array, 1997)
Avtor izhaja iz skupnih obeležij zgodovinsko nasprotojočih filozofij hegelovstva, marksizma in Popperja, njihovo jedro je v koncepciji objektivnega znanja, ki presega subjektivna prepričanja po poti intersubjektivnosti. Nadalje jih druži poudarjanje ideje negacije oz. ovržbe, čeprav Popper ne priznava stopnje sinteze, ki jo tudi oštro kritizira.