Skrivnost objektivnega znanja - Polšek, Darko (1997)
Avtor izhaja iz skupnih obeležij zgodovinsko nasprotojočih filozofij hegelovstva, marksizma in Popperja, njihovo jedro je v koncepciji objektivnega znanja, ki presega subjektivna prepričanja po poti intersubjektivnosti. Nadalje jih druži poudarjanje ideje negacije oz. ovržbe, čeprav Popper ne priznava stopnje sinteze, ki jo tudi oštro kritizira.
Projekt MZOS
SLV