Naglasni odnosi infinitiva i prezenta u čakavskom narječju - Menac-Mihalić, Mira (1996)
Na temelju proučavanja naglasnih odnosa infinitiva i prezenta može se zaključiti da u čakavskom narječju postoji 7 naglasnih tipova za glagole I. vrste i 7 za glagole drugih vrsta. Navode se konkretne realizacije svakoga tipa koje se u raznim govorima razlikuju.
Projekt MZOS
HRV