Tragovi Vulkanovog kulta u rimskoj provinciji Dalmaciji - Sanader, Mirjana (1996)
U južnim dijelovima rimske provincije Dalmacije zabilježeno je nekoliko spomenika Vulkanu, vrlo starom i štovanom rimskom božanstvu. Nakon analize izvora i znanstvenih radova koji se bave kultom Vulkana u Rimu i u provincijama, te spomenika očuvanih u rimskoj provinciji Dalmaciji, ustanovljeno je da se na tom području Vulkan štovao u ulozi gospodara vatre.
Projekt MZOS
HRV