Kipar Beltrand Gallicus u Dubrovniku : sudionik "Posvećenja grada" oko 1520. - Fisković, Igor (Array, 1994)
Francuskome kiparu, osvjedočenome tvorcu monumentalnog reljefa dvaju anđela s Krstovim medaljonom u dvorištu Divone, uz morfološku analizu autor pripisuje i kip sv. Vlaha na pročelju palače. Njihov nastanak veže uz godinu 1520. koja je u Dubrovniku zbog pogoršanih političkih uvjeta i snažna potresa smatrana Godinom Spasa, pa tim tijekom tumači ikonologiju čitavog arhitektonskog spomenika. Autor ujedno raskriva ulogu učenog pjesnika Ilije Lampridija Crijevića, potpisanog na natpisu pod reljefom, u stavaranju toga programa nizom pojava sukladna općem "posvećenju grada" u prvoj polovici cinquecenta.