U sjeni sjećanja - Šesnić, Jelena (Array, 1999)
Autorica nastoji pokazati kako u dva dijela svoje autobiografije suvremena engleska književnica Doris Lessing spaja nefikcionalno i fikcionalno te u kojoj mjeri se u procesu pripovijedanja i sjećanja povijest pretvara u pismo i sjećanje, dakle tekstualne i psihološke kategorije.