Jezik i nacija u hrvatskim i srpskim nacionalnim ideologijama: Starčevićeva polemika iz 1852. godine - Holjevac, Željko (1999)
Autor na primjeru Starčevićeve polemike sa srpskim tiskom 1852. godine, koju smatra jednim od oblika nacionalne komunikacije u obzorju hrvatsko-srpskih interakcija toga vremena, analizira opreku između ideologije jezične nacije - "Sprachnation"(koju je zastupao srpski tisak) i ideologije državne nacije - "Staatsnation"(koju je zastupao Ante Starčević).
Projekt MZOS
HRV