Makedonska onomastika bogatija za tri nove knjige Ljubice Stankovske - Frančić, Anđela (Array, 1999)
Prikaz knjiga "Makedonska ojkonimija", knj. 1, Skopje 1995; knj. 2, Skopje 1997; "Rečnik na ličnite iminja kaj Makedoncite", Skopje 1992.