Predgovor: Iz prošlosti Evrazije - Heršak, Emil (Array, 1999)
Riječ je o uvodnom tekst u tematski broj časopisa posvećenom etničnosti u evrazijskim razmjerima. U prvom dijelu, autor predstavlja sam naziv i pojam Evrazije, a zatim opisuje i članke u tematskom broju.