Transmorfemizacija modela šest europskih jezika u hrvatskom - Filipović, Rudolf; Dabo-Denegri, Ljuba Dragičević, Dragica; Menac, Antica Nikolić-Hoyt, Anja; Sočanac, Lelija Žagar-Szentesi, Orsolya (1999)
Na temelju teoretskih postavki, iznesenih u uvodnom članku o principima transmorfemizacije, u članku se analizira transmorfemizacija modela iz šest europskih jezika (francuskog, njemačkog, engleskog, ruskog, talijanskog i mađarskog) pri njihovu prijelazu u hrvatski jezik.
Projekt MZOS
HRV