Struktura rječničkoga članka u sinonimnim rječnicima - Petrović, Bernardina (Array, 1999)
Sinonimni je rječnik tip jednojezičnoga objasnidbenoga rječnika čija makrostruktura može biti organizirana abecedno i semasiološki, a mikrostruktura se sastoji od sinonimnih parova i sinonimnih nizova. Uobičajena je praksa da se abecedni sinonimnici dijela na razlikovne i kumulativne. Toj standardnoj razdiobi treba dodati još jedan,prijelazni tip sinonimnika, u kojemu je razlikovnost svedena na najmanju moguću mjeru. U radu se razmatra struktura rječničkoga članka u tim različitim tipovima sinonimnih rječnika i predlaže struktura članka u sinonimnome rječniku hrvatskoga jezika.