Analiza zvučnog okruženja - Juraj Bakran, Vlasta Erdeljac, Nikolaj Lazić (Array, 2000)
Raspravlja se o doprinosu pojedinih svojstava govornog zvuka procesu perceptivnog odvajanja mnoštva simultano prisutnih zvukova kojima smo okruženi. Uz pregled doprinosa pojedinih autora toj relativno malo istraženoj temi (posebno kod nas) i komentar na temelju iskustva iz vlstitih istraživanja, predlaže se nekoliko (za naše govorno područje) novih termina nužnih za razumijevanje problema.