Nevolje s izvedbom - Čale Feldman, Lada (Array, 1999)
Članak kritički osvjetljuje teoriju američke feminističke teoretičarke Judith Butler, posebice se osvrćući na implikacije njezine koncepcije konstitucije roda u kulturi na teoriju izvedbe iz koje crpi svoje ključne terminološke posudbe, kao i na posljedice transdisciplinarnog preplitanja antropologije, psihoanalize i filozofije po tumačenje i promišljanje eksplicitnih fikcionalnih kazališnih rodnih konstrukcija.