Šibenska povijest Bosne - Novaković, Darko (Array, 2000)
Do sada nije bilo poznato da je šibenski povjesničar Dinko Zavorović za života uspio tiskom objaviti jedan svoj rad. Rijec je o knjizici o padu Bosne, koju je dovrsio u Sibeniku 1598, prema narudžbi mletačkoga poznanika. Djelce je važno i kao prva samostalna povijest Bosne i kao dokaz da barokni slavizam ne počinje s Orbinijem.