Prerano oplakani Sannazaro ili kako je dubrovački povjesničar Ludovik Crijević Tuberon zabunom napisao četiri epitafa - Novaković, Darko (2000)
Iako su biografski izvori tvrdili da je povjesničar Ludovik Crijević pisao i stihove, o tome do sada nije bilo dokaza. Rukopis iz Beča sadrži četiri Crijevićeva epigrama u smrt I. Sannazara, jedan u smrt I. Pontana, pri čemu je curiosum da su epitafi Sannazaru zabunom napisani još za pjesnikova života (Sannazaro je nadživio Crijevića četiri godine)
Projekt MZOS
HRV