Tadija Smičiklas kao izdavač povijesne građe - Matijević Sokol, Mirjana (Array, 2000)
Autori ukazuju na Smičiklasov doprinos izdavanju povijesnih izvora i uspostavi znanstvenih pravila za objavljivanje diplomatičkih izvora korištenjem interpretativne metode.