Kasnoantički ostaci u blizini uvale Blatna (lokalitet Mohorov)na otoku Krku - Jarak, Mirja (Array, 2000)
U članku se opisuju ostaci kasnoantičke sakralne građevine u blizini uvale Blatna na otoku Krku. Na temelju analize svih relevantnih podataka te osobito povijesnih prilika, predlaže se moguća uža datacija građevine od početka razdoblja ostrogotske dominacije do završetka 6. stoljeća.