Smrt u lirici Vladimira Kovačića - Užarević, Josip (Array, 2000)
Lirsko stvaralaštvo Vladimira Kovačića može se podijeliti u četiri razdoblja, unutar kojih se razvija i njegovo odnos prema problemu smrti. Dok je u početku smrt predominantna te šteti kvaliteti pjesničke produkcije, na kraju je tema smrti stvaralački svladana.