Kasnocarska grobnica iz Vojnića - Sanader, Mirjana (2000)
Na lokalitetu Vinogradina u selu Vojnić nedaleko Garduna, koji je smješten na prostoru nekadašnjeg rimskog vojnog logora Tilurij, istražena je 1997. godine antička grobnica.
U grobnici su se djelomično sačuvale kosti dvojice pokojnika, glinena svjetiljka, više oštećenih tegula, pojasna kopča i križolika fibula. Grobnica je zidana od obrađenog kamena nejednakih veličina te je na istočnoj strani imala ulaz. Bila je prekrivena s dvije dobro sačuvane rimske nadgrobne stele.
Projekt MZOS
HRV