Povijesnost budućnosti (O nekim aspektima znanosti o mozgu) - Užarević, Josip (1998)
Povijesnost budućnosti (O nekim aspektima znanosti o mozgu) Članak se bavi statusom znanosti o mozgu u kulturi 20. stoljeća. Zanimljivo je da proučavanje središnjega živčanoga sistema pronalazi svoju u najrazličitijim područjima ljudske prakse, pa tako nastaju znanosti kao što su neuropsihologija, neurolingvistika, neurosemiotika, ili pak neurofilozofija. Osobita pozornost povećena je statusu neuroznansoti u Hrvatskoj (što nije došlo do puna izražaja u objavljenoj - nepotpunoj - varijanti članka.)
Projekt MZOS
HRV