Japodi, Apijanovi plemeniti barbari - Olujić, Boris (Array, 2000)
Apijan je jedan od ključnih izvora za poznavanje povijesti protopovijesnih naroda Ilirika. Ovaj rad pokušava osvijetliti neke segmente njegova pripovijedanja o kojima do sada nije bilo govora.