Je li Đakovo bilo nastanjeno u antici? - Filipec, Krešimir (2000)
Prigodom istraživanja srednjovjekovnog groblja u Đakovu na prostoru negdašnjeg župnog dvora ustanovljeni su rimski slojevi. Analizom pronađenih arheoloških nalaza i slojeva, ustanovljeno je da je ovdje stajala rimska vila, a možda i cijelo rimsko naselje.
Projekt MZOS
HRV