Analiza izabranih komponenata značenja u glagolima kretanja - Kryžan Stanojević, Barbara (2001)
Czasowniki ruchu w językach słowiańskich stanowią bardzo ważną grupę. Artykuł zajmuje sie pokazaniem jak układają się pewne semantyczne właściwości poszczególnych czasowników i jakie informacje presuponują.
Projekt MZOS
HRV