Doprinos Bože Težaka obrazovanju informacijskih stručnjaka i bibliotekara - Lasić-Lazić, Jadranka (Array, 1998)
Dva su elementa o kojima se u radu raspravlja u relaciji značenja i uloge dr. Bože Težaka. To je utemeljenje redovitog obrazovanja informacijskih stručnjaka, posebice bibliotekara, i doprinos Bože Težaka razvoju bibliotekarstva kao informacijske discipline.