Znanstvena utemeljenost istraživanja korisnika školskih knjižnica - Lasić-Lazić, Jadranka (1996)
U radu se govori o istraživanjima korisnika školskih knjižnica koja su provedena u Hrvatskoj. Prvo se analiziraju uporabljene metode i tehnike, a zatim se pokušava utvrditi valjanost takvih istraživanja i odrediti greške i pristranost koje su u pojedinim istraživanjima učinjene za razliku od onih grešaka koje su posljedica nedovoljne znanstvene utemeljenosti nacrta i same realizacije istraživanja.
Projekt MZOS
HRV