Pravila Družtva za jugoslavensku povjestnicu i starine: nacrt, potvrda, prijedlog izmjene (1850/51 - 1857 - 1864/65) - Holjevac, Željko (Array, 2001)
Autor prati oblikovanje pravila Družtva za jugoslavensku povjestnicu i starine u razdoblju od prvog formuliranja njihova sadržaja potkraj 1850. do konačne verifikacije u međuvremenu dorađivane verzije sredinom 1857., donosi tekst nacrta društvenih pravila iz 1850. i potvrđeni tekst društvenih pravila iz 1857. te se ukratko osvrće na prijedlog djelomične izmjene pravila Društva 1864. i njegovo razmatranje 1865. godine.