Šoltanski ribari. Etnološki pogled na ribarstvo prve polovice 20. stoljeća - Šantek, Goran (2001)
U članku se analizom povijesne i etnografske građe o šoltanskome ribarstvu prve polovice 20. st. otkriva njegova duboka ukorijenjenost u robnonovčanu privredu. Ribarstvo se predstavlja kao dinamična gospodarska djelatnost, a ribari, glede materijalnih sredstava proizvodnje, kao nekonzervativna društvena skupina.
Projekt MZOS
HRV