Mjesto i značenje epike u stihu u hrvatskoj kulturi - Fališevac, Dunja (2001)
U članku se kronološki - od humanizma pa sve do razdoblja moderne – određuju najvažnije poetološke i ideološke funkcija koje je obnašala epika u stihu u hrvatskoj književnoj kulturi. Na temelju analize kanonskih djela naracije u stihu - od Marulićeve Judite pa do Nazorovih epskih djela - pokazuje se kakve je poetičke programe stihovna epika zastupala, koje je ideologije i svjetonazore podržavala, kakve je socijalne zadaće tijekom stoljeća izvršavala.
Projekt MZOS
HRV