Egzistencijalizam i hrvatski roman - Nemec, Krešimir (Array, 1992)
U članku se analizira utjecaj egzistencijalističke filozofije i književnosti na hrvatski roman. Utjecaj Sartrea i Camusa vidljiv je u djelima Šegedina, Špoljara, Vuletića i dr.