Ortografija natpisa Bašćanske ploče - Žagar, Mateo (2000)
U članku autor nastoji pokazati posebnosti ortografskog uređivanja teksta upisanoga u kamen, u odnosu na tekstove upisane u pergament. Posebno se motre: slovna koordinacija i linijski ustroj, kontrakcije, ligature, scriptura continua, upisivanje neglagoljičkih slova.
Projekt MZOS
HRV