Plurilingvizam u djelu Šimuna Kožičića Benje - Žagar, Mateo (Array, 2000)
Na temelju sudjelovanja u dvama kutlurnim krugovima (staroslavenskom i latinskom), uz pisanje i na hrvatskom jeziku, Kožičić Benja se pokazuje kao tipičan sudionik hrvatskoga glagoljskog humanizma u prvoj polovici 16. st.