Gdje je postmodernitet? / Grgas, Stipe - Grgas-Mufa, Stipe (Array, 2002)
Rad polazi od postavke da napad na SAD i reakcija tamošnjih vlasti problematiziraju dijagnostiku naše suvremenosti kao doba postmoderniteta. Optirajući za tumačenje postmoderniteta kao povijesnog razdoblja, autor izlaže njegove temellne oznake i istražuje kako se iste očituju unutar američkog društva. U zaključku se pokazuje kako je reakcija SAD na teroristički napad obilježena strategijama koje ćemo prije pripisati modrrnitetu nego postmodernitetu.